latinica  ћирилица
21/08/2017 |  21:15 ⇒ 21:16 | Аутор: РТРС

Нејмар напао челнике Барселоне

Док су навијачи ПСЖ још били опијени Нејмаровом магијом коју је извео на мечу са Тулузом (6:2), Бразилац није умио да ужива у величанственом дебију на Парку принчева.
Нејмар - Фото: AFP
НејмарФото: AFP

Виртуозни нападач, плаћен 222 милиона евра, још није успио да раскрсти са прошлошћу, тако да је из њега изашао гњев према челницима Барселоне.

- Немам ништа да кажем о руководиоцима Каталонаца. У ствари, ипак, имам. Разочарали су ме - као да није био сигуран Нејмар треба ли да изговара тешке ријечи.

- Када сам дошао на Камп Ноу прије четири године, све је било у реду. Међутим, брзо сам схватио да Барса има директоре који не заслужују да буду тамо- рекао је он.

Најбољи бразилски играч није крио тугу што Лионел Меси и другови нису добро почели сезону, мислећи прије свега на убједљив пораз од Реала у Суперкупу Шпаније.

- Имам тамо много пријатеља. Надам се да ће се ствари поправити у наредном периоду - изјавио је "кариока".

Нејмар (25) је, иначе, од старта показао да цијена од 222 милиона евра није превисока, ако "свеци" мисле да се попну на европски трон. Изванредни дриблер је на двије утакмице за нови тим постигао три гола, уз низ асистенција, дриблинга...

Како ствари стоје, не би било чудно уколико би сљедеће године Златна лопта отишла у руке неког фудбалера, који се не зове Лионел Меси или Кристијано Роналдо.

Опчињени Нејмаровом партијом били су и фудбалери Тулуза, који нису знали шта их је снашло.

- Он је феномен, умјетник, као Роналдињо - рекао је нападач Тулуза Анди Делор.

- Стварно не знам начин како зауставити Нејмара. Када добије лопту, нико не може ни да претпостави шта ће урадити са њом. Добра ствар је то што ћемо ове сезоне још само једном играти против њега - додао је он.

Извор: Агенције