latinica  ћирилица
21/08/2017 |  20:14 ⇒ 21:17 | Аутор: РТРС

Стиже и "рукометни Нејмар", знате ли колико кошта?

Адреас Волф (26) је њемачки голман, званично најбољи чувар мреже на претходном Европском шампионату у Пољској, који ће по свему судећи постати и најплаћенији.
Андреас Волф - Фото: B92
Андреас ВолфФото: B92

Волф би требало да из Кила пређе у Веспрем за 2,6 милиона евра, што је за рукомет вртоглава сума новца.

Он је у Кил дошао из Вецлара, у њемачком великану није задовољан минутажом па жели да иде, а први у реду за његов потпис је финалиста прошлогодишње рукометне Лиге шампиона.

До сада је најскупљи био прелазак Николе Карабатића из Барселоне у ПСЖ. Француски интернационалац српског поријекла је прешао за 1.8, милиона евра, уз годишњу плату од пола милиона евра.

Нијемац би у Мађарској требало да годишње добија 700.000 евра, па би уз најскупљи трансфер постао и најплаћенији.

Брани за Њемачку посљедње четири године, до сада је уписао 50 наступа и шест голова. Прошле године је у Пољској постао првак Европе, а има и бронзану медаљу са ОИ из Рија. Претходне двије године био је најбољи голман на свијету.

Претходних недјеља главна вијест у спорту била је прелазак Нејмара из Барселоне у ПСЖ за 222 милиона евра. Он је Парижанима кроз дресове и голове већ почео да се исплати, али је занимљиво упоредити да тај трансфер кошта скоро 100 пута више од најскупљег трансфера у рукомету.

Извор: Агенције