latinica  ћирилица
21/08/2017 |  18:05 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

СДС: Тегелтија одбија било какву одговорност

СДС тврди да су оцјене министра финансија Републике Српске Зорана Тегелтије о раду Главне службе за ревизију јавног сектора директан напад на професију и одбијање било какве одговорности за стање јавних финансија које је, како наводе, у константном погоршању.
СДС - Фото: илустрација
СДСФото: илустрација

"Из године у годину пратимо рад ревизије и увјерили смо се да посао обавља професионално, а према институцијама Републике Српске заузима ставове и оцјене које су најблаже, али ипак у оквиру професионалних стандарда", саопштено је из СДС-а.

У саопштењу се додаје да Тегелтија треба да објасни зашто Влада Српске не стоји иза свог извјештаја о консолидованом буџету за 2016. годину који је повукла из скупштинске процедуре.

"Знамо, а и упозоравали смо на то, да је тај извјештај био невјеродостојан. Зашто министар не одговори шта је са извршењем препорука ревизије из претходних година јер смо нашли да се не поштују ни оне из 2008. године?", питају у СДС-у.

СДС сматра да се из напада министра на институције најбоље види да су у Републици Српској институције "само параван за ванинституционално дјеловање и лоше финансијско управљање".

"Након оваквог скандалозног наступа министра, сматрамо да би оставка или смјена министра била једино добро рјешење за будућност Републике Српске", наводи се у саопштењу.

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија сматра да је извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Српске о ревизији консолидованоног финансијског извјештаја за кориснике буџета Републике за 2016. годину сачињен тенденциозно и непрофесионално.

Извор: Срна