latinica  ћирилица
21/08/2017 |  17:56 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

НСД наставља борбу за интересе Срба у Црној Гори и сарадњу са предсједником Српске

Црногорски опозициони савез Демократски фронт саопштио је данас да ће његов конституент Нова српска демократија наставити борбу за интересе Срба у Црној Гори, као и сарадњу са Србима у региону и њиховим легитимним представницима као што је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Нова српска демократија (фото: www.nspm.rs) -
Нова српска демократија (фото: www.nspm.rs)

"НСД ће наставити борбу за равноправност и конститутивност српског народа у Црној Гори, као и сарадњу са најважнијим адресама нашег народа у региону, каква је и предсједник Милорад Додик. То је наша дужност и обавеза, и то од нас очекује српски народ у Црној Гори и зато за нас гласа", наводи се у саопштењу.

Из ДФ-а поручују да су најјача опозициона организација, која је "брутално нападнута од владајуће Демократске партије социјалиста управо због своје снаге".

"Из разних странака у Црној Гори у власти и опозицији упорно настављају са нападима на конституента ДФ - НСД, српски народ, Српску парвославну цркву  и вриједности традиционалне Црне Горе", наводе из ДФ-а.

Посланик Грађанског савеза УРА Недјељко Рудовић изјавио је данас да ДФ мора јавно признати и прихватити црногорску независност, као и да је Црној Гори потребно јачање њених државних институција, ревитализација њене економије и стварање радних мјеста.

Он је оцијенио да је предуслов за то да се истјерају, како каже, штеточине са позиција власти, а да се то не може постићи промовисањем специјалних веза са особама попут Милорада Додика.