latinica  ћирилица
21/08/2017 |  17:43 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

ПДП - Клокић не може да говори о растрошности

ПДП сматра да је министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић посљедњи човјек који може да говори о растрошности и разбацивању државног новца јер је један од директно одговорних за, како кажу, велику аферу са непостојећим Представништвом Српске у Израелу.
ПДП -
ПДП

"Ово представништво, које и даље не ради, а чији је шеф човјек који је персона нон грата за израелске институције, добија редовне транше из буџета Републике Српске и представља симбол нетранспарентног и растрошног понашања", саопштено је данас из ПДП-а.

У ПДП-у наводе да "Клокић никада није одговорио на тврдње из писма Министарства иностраних послова Израела о томе да Представништво Републике Српске не постоји и да су шефу тог представништва сва врата израелских институција затворена, чиме је Република Српска изложена међународној бламажи".

"Будући да је и у овом случају ријеч о огромним трошковима на рачун грађана Републике Српске, напомињемо да је ПДП против сваке врсте растрошности и позивамо Клокића да прецизира на кога је мислио", додаје се у саопштењу.

Клокић је данас рекао Срни да би Покрет "РеСтарт Српска", ако је већ одлучио да брине о трошењу народног новца, прво, принципијелности ради, требало да затражи да се ограничи буџет заједничких институција БиХ које су симбол растрошности у овој земљи.

Извор: Срна