latinica  ћирилица
21/08/2017 |  17:07 ⇒ 17:09 | Аутор: РТРС

Намјерно одгађање оптужница за злочине тзв. ОВК

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији тврди да новоформирани Специјални суд за злочине тзв. ОВК почињене над Србима циљано одгађа подизање оптужница против команданата те терористичке организације, да би добили имунитет и избјегли кривичну одговорност.
Слика уз текст "Специјални суд долази, нека се спреме командати ОВК" Бота сот - Фото: Screenshot
Слика уз текст "Специјални суд долази, нека се спреме командати ОВК" Бота сотФото: Screenshot

Из Удружења је саопштено да је циљ тог одлагања да команданти тзв. ОВК, путем злочиначке ратне коалиције тзв. ОВК на Космету, постану предсједници, премијери, министри, те предсједници скупштине лажне државе Косово.

"Овај паклени план уперен је директно против породица жртава Срба, Рома, Албанаца и Горанаца које годинама чекају правду и пресуде злочинцима, а ти злочинци добијају доживотни државнички имунитет некакве лажне државе", истичу из Удружења.

Удружење подсјећа да су српски генерали у борби против албанских терориста осуђени на стотине година робије, док ти терористи постају премијери и предсједници лажне државе.

"Америка и ЕУ признају ту самозвану државу, а самим тим вођама терористичке ОВК дају државнички имунитет. Па какве пресуде породице жртава да очекују", питају у овом удружењу.

Удружење је упутило молбу званичницима Србије да коначно подигну глас против неправде и да траже да и команданти терористичке ОВК морају да одговарају по командној одговорности, јер ће тек тада правда бити задовољена.

Специјални суд за злочине тзв. ОВК у Хагу је 5. јула постао оперативан, ступањем на снагу Правилника о поступку и доказима, и више нема правних препрека за подизање првих оптужница.

Суд у Хагу надлежан је за злочине које су припадници терористичке ОВК починили од 1998. до 2000. године на Косову и Метохији.

Извор: СРНА