latinica  ћирилица
21/08/2017 |  15:58 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Код Бенковца горе куће, евакуација становника(ВИДЕО)

У мјестима код Промина наређена је евакуација становника.

Најтежа ситуација је у мјестима Лепури и Пристег, док је стање на Врани драматично. Подручје око насеља је минирано и ватрогасци не могу ући, па дејствују само канадери, јавља ХРТ.

Због пожара је затворена дионица аутопута А1 између Бенковца и Пировца у оба смјера, а колона возила код наплатних рампи Бенковац у смјеру Дубровника дуга је око четири километра. У смјеру Загреба затворена је дионица аутопута између  Шибеника и Пировца, а колона возила  према Загребу дуга је око три клиометра.

Нови захтјев за хитно дејствовање канадера упућен је из Трбуња код Дрниша, а на пожаришту код Кистања дјелују два хеликоптера који гасе ватру.

Како извјештавају хрватски медији, возачи који су стајали у колони окренули су се и возе у супротном смјеру како би се удаљили од надолазеће ватре.

Пожар који је избио код Задра све је ближи кућама, а за саобраћај је затворена дионица аутопута А1.

Хрватски ауто-клуб саопштио је да је због пожара уз аутопут А1 на наплатним станицама Бенковац, Пировац и Задар два обустављена наплате путарине, а у циљу безбједности и заштите здравља возача, те бржег искључивања возила са аутопута. Возила ће бити пропуштана без плаћања путарине на наплатним станицама Пировац, Бенковац и Задар два, наводи се у саопштењу.

Извор: Агенције