latinica  ћирилица
21/08/2017 |  11:42 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Бициклистички маратон на Козари

На Козари је одржан Шести бициклистички МТБ маратон. У трци која се бодовала за првенство БиХ у овој дисциплини, учествовало је 58 такмичара.
Бициклистички маратон на Козари - Фото: РТРС
Бициклистички маратон на КозариФото: РТРС

Такмичење је организовано у мушкој и женској конкуренцији у категоријама велики маратон са пет кругова - дужине 60 километара и мали маратон од три круга, са дужином стазе од 36 километара. Упркос неповољним временским условима за вожњу, такмичари су били задовољни организацијом и припремљеним стазама.

- Стаза иде углавном кроз шуму, можда свеукупно има пола километра асфалта, што је супер - каже Синиша Лукић, члан БК Козара из Приједора.

Према ријечима организатора Дарка Дакића из Бициклистичког клуба Приједор, стазе су биле лакше, али и атрактивније за вожњу у односу на претходне године, а лоше вријеме само је допринијелио атрактивности утрке.

- Нама бицилистима ово је чак и пожељно, ми то волимо, јер нам представља одређени изазов - каже Дакић.

Планина Козара још једном се доказала као одлична дестинација за бављење екстремним спортовима. На овој планини у току је проширење мреже трим и бициклистичких стаза.

- Они који долазе кажу да су задовољни стазом и амбијентом у којем се налази, с тим да већ шест година немају среће са временом - каже Драган Рончевић, директор НП "Козара".

Титулом најбољег у великом маратону окитио се Иван Ширић из Бициклистичког клуба Педала, док је у малом маратону дионицу најбрже одвезао Синиша Лукић, члан домаћина - Бициклистичког клуба Козара. У женској конкуренцији најбржа је била Алма Алијагић из Сарајева.