latinica  ћирилица
18/08/2017 |  22:52 | Аутор: РТРС

Жалба на привремено одузимање имовине Маровићима

Правни заступник Светозара Маровића, адвокат Здравко Беговић, уложио је жалбу на одлуку Вишег суда у Подгорици да привремено одузме комплетну имовину Светозара Маровића, његове супруге Ђорђине, сина Милоша и његове породице.
Светозар Маровић - Фото: AFP
Светозар МаровићФото: AFP

Привремена мјера забране кориштења имовине јуче је уписана на десетак некретнина будванске породице Маровић, као и на имовину шурака Ивана Поповића.

Тиме је суд прихватио захтјев Специјалног државног тужилаштва да се имовина замрзне док се не озваниче резултати финансијске истраге да су бројни станови, куће и земљишта стечени криминалним активностима.

- Ми смо добили такво рјешење Вишег суда и на то рјешење у законском року од осам дана изјавили жалбу кривичном вијећу Вишег суда - рекао је Беговић за Телевизију Црне Горе.

Он каже да је у жалби као образложење наведено да је огроман дио имовине на коју је стављена привремена мјера стечен на законит начин.

Беговић је навео да је ријеч, између осталог, о стану Светозара Маровића који је добио прије 30 година као предсједник Извршног одбора општине Будва, о стану Милоша Маровића који је купљен на основу кредита и који још отплаћује Првој банци, те о наслијеђеној имовини.

- Апсолутно смо убијеђени да ће кривично вијеће укинути такво рјешење судије за истрагу Вишег суда и да ће прихватити наводе из наше жалбе - поручио је Беговић.

Извор: СРНА