latinica  ћирилица
18/08/2017 |  16:11 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Дервента: За реконструкцију улица и путева 122.000 КМ (ВИДЕО)

У Дервенти је потписан уговор о асфалтирању седам путних праваца и двије градске улице, вриједан 122.000 марака. Рок за завршетак радова је 60 дана.
Дервента - асфалтирање улица - Фото: РТРС
Дервента - асфалтирање улицаФото: РТРС

Средства за асфалтирње обезбијеђена су из капиталног буџета и наставак су досадашњих напора на уређењу путне инфраструктуре. Нове километре асфалта добиће путеви у Малој Сочаници, Дријену, Горњем Детлаку, Црнчи и Осињи, као и у дијелу двије градске улице.

Начелник општине Дервента Милорад Симић, који је са представником предузећа "МГ Минд" из Мркоњић Града Младеном Галићем потписао уговор, каже да су током прошле године модернизована 43 путна правца на сеоском и градском подручју.

"Ово је још једна фаза модернизације градских и сеоских путева, а упоредо се изграђује и водоводна мрежа. Уговор смо потписали са 'МГ Минд', добрим партнером, који је урадио много посла у нашој општини", рекао је Симић новинарима.

Галић је навео да ће радови почети већ данас и да је рок за њихов завршетак 60 дана.

Уговором је предвиђено и асфалтирање дијела улице у Агићима као и дио Улице "19. април", што радује мјештане.

"То нам много значи. Ниједан дан не могу отворити прозоре да провјетрим кућу јер је толико прашине на улици", истиче мјештанин Ратко Суботић.

Прошле године у Дервенти су асфалтирана 43 путна правца. У сеоским срединама ради се и водовод чиме ће и удаљена села добити градску воду.