latinica  ћирилица
18/08/2017 |  15:18 ⇒ 22:28 | Аутор: РТРС

Удружење ампутираца Бијељина организовало турнир у пецању (ВИДЕО)

Удружење ампутираца Бијељина организовало је пети Турнир у пецању удицом на пловак. Циљ овог турнира је ресоцијализација лица са инвалидитетом и посвећана је 1. августу – Међународном дану борбе против касетних бомби.
Турнир у пецању - Фото: РТРС
Турнир у пецањуФото: РТРС

На ревиру „Швапска ада“ у Бијељини рибололовачко умијеће упоредили су чланови удружења ампутираца из Зворника, Брчког и Бијељине.

Борис Дамјановић из ГО РВИ Зворник истиче да је ово једно лијепо дружење инвалида које се организује сваке године. 

"Прије свега, нама није толико до ловљења рибе колико до дружења, да размијенимо искуства и проблеме с којима се свакодневно суочавамо и да савјетима те проблеме покушамо да ријешимо. Ово је једно изузено лијепо дружење нас ампутираца са ове наше регије", каже Дамјановић.

Пве године, риболовцима су се придружили и стријелци из клуба РВИ "Орао" из Бијељине.

Турниром у пецању удицом на пловак, обиљежава се и Међународни дан борбе против касетних мина, као вид рехабилитације у природи чланова удружења Колос који су настрадали од касетне муниције.

Милорад Јовић, секретар удружења Колос Бијељина се нада да ће се они кроз ово такмичење у спортском риболову осјећати боље.

Ово је пета година како удружење ампутираца из Бијељине организује овај рибиловачки турнир. Пехари и медаље за најуспјешније су припремљени, али су они у другом плану – важно је да смо заједно, кажу такмичари.