latinica  ћирилица
18/08/2017 |  13:46 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Стевановић уприличио пријем за чланове БК "Обилић"

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић организовао је данас пријем за чланове зворничког Боксерског клуба "Обилић" који су освојили екипно првенство Републике Српске.
Зворник: Пријем за чланове Боксерског клуба "Обилић" - Фото: СРНА
Зворник: Пријем за чланове Боксерског клуба "Обилић"Фото: СРНА

Честитајући "Обилићу" за постигнути успјех, Стевановић је рекао да је овај клуб за кратак период направио сјајан резултат, што говори о потенцијалу клуба.

"Још важније је то да су ти млади спортисти узорна дјеца на улицама нашег града", истакао је Стевановић и додао да се, у оквиру свих зворничких борилачких спортова, кроз тренинге дјеца и млади људи уче и добрим вриједностима.

Стевановић је најавио да ће у буџету за сљедећу годину бити обезбијеђена нешто већа средства за подршку раду Боксерског клуба, те да ће са руководством "Обилића" ових дана разговарати и о другим питањима битним за клуб.

Предсједник Боксерског савеза Републике Српске Миленко Томић изразио је задовољство што је градоначелник уприличио данашњи пријем.

"Драго ми је да смо код градоначелника Зворника, који очигледно даје подршку свим спортовима у Зворнику, а и овом младом клубу који то заслужује", рекао је Томић.

Он је подсјетио да се "Обилић" однедавно укључио у систем такмичења Републике Српске и БиХ, а већ постиже изузетне резултате, као што је и ова титула шампиона Републике Српске.

"Значајно је напоменути да се `Обилић`, осим `Радника` из Бијељине и `Славије` из Бањалуке, који имају иза себе дугу спортску историју, квалитет и добре школе спорта, успио домоћи титуле шампиона Републике Српске, што значи да је то веома перспективан клуб", нагласио је Томић.

Тренер "Обилића" Мирко Ждрало захвалио је за пријем и истакао да им сваки вид пажње значи много и даје мотивацију за даљи рад, те изразио жељу да Клуб у наредном периоду уђе у Премијер лигу БиХ и постигне добре резултате.

Томић је градоначелнику уручио захвалницу Боксерског савеза за допринос дугогодишњем развоју овог спорта у Републици Српској.

Извор: СРНА