latinica  ћирилица
18/08/2017 |  13:03 ⇒ 17:01 | Аутор: РТРС

Матић: Позив Јунајтеда се не одбија

Српски репрезентативац Немања Матић тврди да није много размишљао када је стигла понуда Манчестер јунајтеда и да су за долазак на Олд Трафорд пресудила два разлога - Жозе Мурињо и величина клуба.
Немања Матић - Фото: klix.ba
Немања МатићФото: klix.ba

Матић каже да није превише размишљао када је стигао позив са "Олд Трафорда".

"Мурињо је изузетно важан за моју каријеру. Он ме је довео у Челси из Бенфике, а сада је одлучио и да ме доведе овдје. Због њега сам ту, али и због величине Манчестер јунајтеда. Када тако велики клуб зове не размишљате пуно, одлучио сам брзо", рекао је Матић за Скај спортс.

Матић је овог љета у, помало изненађујућем трансферу, напустио Челси и појачао Манчестер јунајтед. Многи стручњаци на Острву се питају како је Челси допустио да остане без тако важног играча, а притом појача директног конкурента.

Матић, који је доласком у Јунајтед постао најскупљи српски фудбалер у историји, сматра да су и његови претходни клубови Бенфика и Челси велики клубови, али да је Манчестер, ипак, нешто посебно.

"Манчестер је Манчестер, од првог дана овдје сам осјетио снагу и величину клуба, а посебна прича су навијачи који дају фантастичну подршку", рекао је Матић, од кога се очекује да заједно са Пол Погбом буде одлучујући фактор на путу Јунајтеда до титуле у Премијер лиги, прве послије одласка Сер Алекса Фергусона.

Извор: РТС