latinica  ћирилица
13/08/2017 |  21:48 | Аутор: РТРС

Млади ватерполисти Србије трећи на свијету

Млада ватерполо репрезентација Србије освојила је треће мјесто на Свјетском првенству у Београду, пошто је савладала Мађарску резултатом 12:11 (3:2, 5:2, 2:4, 2:3).
Млади ватерполисти Србије - Фото: Getty Images
Млади ватерполисти СрбијеФото: Getty Images

Српски таленти су успјешно завршили свјетско првенство. У узбудљивој, борбеној утакмици побиједили су одличан тим Мађарске 12:11 и освојили бронзану медаљу.

"За ову екипу то велики успјех. Одиграли смо добро, показали да овах састав има момке који могу да наставе серију успјеха и у јуниорској конкуренцији. Европско злато и свјетска бронза су доказ њиховог квалитета", рекао је тренар Владимир Вујасиновић.

"Поносан сам на ову екипу, посебно што смо показали менталну снагу да се послије пораза од Грчке подигнемо и побиједимо сјајан тим Мађарске. Још ми је жао пораза од Грчке али је лијепо када се освоји бронза", изјавио је капитен Драшовић.

"Тешко је било шта да се каже али ова екипа је заслужила медаљу. Било би лоше да смо и данас подбацили. Дали смо све од себе, били бољи и ако са великим бројем искључених играча пронашли снагу да славимо. Браво и хвала публици која је била сјајна", закључио је Филип Јанковић.

Извор: РТС