latinica  ћирилица
13/08/2017 |  18:50 ⇒ 14/08/2017 | 09:34 | Аутор: РТРС

Машић пручио радницима: Неће бити одмазде, вратите се на посао! (ВИДЕО)

Новоименовани вршилац дужности директора Шумског газдинства “Вучевица” из Чајнича Неђо Машић поручио је радницима да се сутра, без бојазни од санкција, врате на посао. Радници, који су прије 15 дана због именовања Машића, обуставили рад, и данас ћуте. Одговор су најавили за сутра!
Неђо Машић - Фото: РТРС
Неђо МашићФото: РТРС

Машић је данас новинаре упознао са професионалном каријером, заинтересованима на увид понудио доказе о квалификацијама, предочио програм рада, а локалну власт и претходно руководство Газдинства позвао да сви заједно раде у интересу Чајнича.

“Нисам уличар, узурпатор и криминалац и не заслужујем медијски линч, каквом сам претходних дана био изложен”, започео је Неђо Машић свој први јавни иступ, након што је јуче у пратњи полиције стигао на радно мјесто на које је именован.

“Отац сам четворо дјеце, ратни војни инвалид, успјешан привредник, службовао сам од родног Чајнича и Требиња, преко Дубровника, па све до далеке Русије, али резервни град – немам. Имам зато неодољиву жељу да као дипломирани инжењер грађевине, свој родни град, који изумире, учиним угоднијим за живот", рекао је Машић и без дилеме, свима, како је рекао изманипулисаним, доказе понудио на увид.

“Школован човјек” на функцији директора било је, претходних дана, најчешће радничко образложење за штрајк. Друго, то што је “Вучевица” на рачуну збројила 1.400.000 марака и због тога су пружали подршку претходном директору Слободану Пејовићу. Насљедник другачије гледа на “рачун у плусу”.

"Шта значи позитивна фирма? Узети паре од ове сиротиње и приказати негдје тамо, и не направити ни метар пута!? Како да објасните чињеницу да је из овог града у периоду послије рата па до сада извучено преко милион кубика обловине, а да тај град од тог дрвета није имао ама баш никакву корист? То је огроман капитал, а погледајте на шта овај град личи", додаје Машић.

Рад и ред, стриктно поштовање радног времена, санација путева до сјечивог етата, што и јесте обавеза шумског газдинства, набавка властитих радних машина, а не само луксузних аутомобила; и умјесто само квалитетне обловине, експлоатација и прерада тзв. шумског отпада, каже Машић, само је дио његовог програма рада. Раднике позива да без бојазни приону на посао.

"Не желим ни у једном моменту бити осветник и поручујем свим мојим радницима, свим руководиоцима, да се врате на посао. Овај народ треба да се измири, јер је много мржње учињено", каже Машић.

На улицама данас, рекло би се уобичајени недјељни дан. Полицијска патрола тек повремено се укаже. Ријетки Чајничани уз опаску – срамота – нису били расположени за разговор пред камером.

Да ли ће радници да се прихвате посла, требало би да буде познато у раним јутарњим часовима. Како год, подјеле у неразвијеној варошици на истоку Српске са свега 4.000 становника и нерад једног од ријетких колектива, неиду никоме у прилог.