latinica  ћирилица
13/08/2017 |  12:26 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

М. Град: Одиграна представа "Малограђанска свадба" (ВИДЕО)

Четврте фестивалске вечери, на деветим Данима позоришта у Мркоњић Граду, глумци позоришта "Стеван Сремац" из Црвенке одиграли су представу "Малограђанска свадба".
Представа - малограђанска свадба - Фото: РТРС
Представа - малограђанска свадбаФото: РТРС

Забадање носа у туђе двориште начин је живота појединих и управо је једна од главних особина малограђанина, чиме се бави представа.

Настала је по тексту Бартолда Брехта, а у режији првака драме Српског народног позоришта Радоја Ћупића.

Глумица Цвијета Мучалица, која игра улогу младе, каже да представа говори о малограђанштини која је карактерна особина оних који живе у срединама гдје се сви познају и гдје постоји утакмица у томе чије ће шта бити боље.

"Малограђанштина, бар код нас у Србији је данас баш узела маха. Са овом представом смо освојили бројне награде, недавно смо били најбољи и на Фестивалу фестивала у Требињу", рекла је Мучалица.

Осим ове представе, за вријеме Дана позоришта Мркоњићани су гледали и представе "186. степеник" Студентског позоришта са Пала, "Ђавоља посла" Театра федра из Бугојна, те "Осми дан" ДИС позоришта младих из Бањалуке.

Пети дан, вечерас ће бити проглашена побједничка представа, а у част побједника чланови Градског позоришта Мркоњић Град одиграће представу "Кад телефон зазвони".

Дани позоришта завршавају се вечерас монодрамом Душана Јокића "Како од сељачине направити умјетника".

Публика ће донијети суд о најбољој представи. Организатор фестивала је Градско позориште Мркоњић Град, а покровитељ општина.