latinica  ћирилица
13/08/2017 |  12:23 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Приједор: У пуном јеку набавка огрјевног дрвета (ВИДЕО)

У Приједору је у пуном јеку набавка огрјевног дрвета. Приједорско Удружење пензионера омогућило је својим члановима набавку огрјевног дрвета на одгођено плаћање, у шест рата.
Приједор: Набавка дрвета - Фото: РТРС
Приједор: Набавка дрветаФото: РТРС

У приједорским насељима грађани већ увелико набављају дрва за зиму. Лијепо вријеме ишло је "на руку", па се у домаћинстима режу и цијепају дрва.

Приликом припреме огрјевног дрвета, понеко може да заради дневницу, цијепајући дрва.

Приједорско Удружење пензионера својим члановима омогућило је плаћање огрјевног дрвета на шест рата.

Пензионери кажу, могућност одгођеног плаћања им много значи. Васкрсија Пачар из из Горњих Орловаца сваке године на овај начин купује дрва. Задовољан је квалитетом храстовине.

До данашњег дана имамо евидентираних око стотину пензионера који су се пријавили да набаве огревно дрво под тим условима. Цијена огревног дрвета је 40 КМ по просторном метру плус превоз којег плаћају када добију огревно дрво. Ја до сада већ пар година уназад нисам имао никаквих проблема ни по питању квалитета ни на динамику испоруке", истиче Слободан Брдар, предсједник Удружења пензионера Града Приједора.

Добављач огрјевног дрвета за приједорско Удружење пензионера је приватно предузеће. Пензионерима који су на списку, огрјевно дрво биће испоручено до краја септембра.

Опширније погледајте у прилогу.