latinica  ћирилица
12/08/2017 |  21:51 ⇒ 22:20 | Аутор: РТРС

Свечано отворена 142. Невесињска олимпијада (ФОТО)

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је вечерас "Невесињску олимпијаду" и поручила да је Влада уз Невесиње и да ће подржати све пројекте које делегира ова општина.
Отворена Невесињска олимпијада - Фото: РТРС
Отворена Невесињска олимпијадаФото: РТРС

Цвијановићева је рекла да је Влада Републике Српске по разним основама пласирала у Невесиње 55 милиона КМ, као и да је кроз Инвестиционо-развојну банку пласирано 15 до 16 милиона КМ којима су се помагали различити пројекти.

Она је изразила задовољство што други пут отвара "Невесињску олимпијаду".

"Овај културно-спортски догађај значајан је за цијели овај крај, али и Републику Српску. Ово је мјесто окупљања, овдје живе добри људи и слободарски народ који је увијек знао да његује своју традицију", рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је са представницима локалне власти разговарала о више пројеката и истакла да ће Влада подржати пројекат водоснабдијевања, затим пројекте обнове путне инфраструктуре, као и још неколико стратешких пројеката за ово мјесто.

"Све што буде делегирано од општине добиће подршку. До сада је изостајао активизам локалне заједнице, али сада се то промијенило и радићемо заједно на унапређењу Невесиња и за корист грађана ове општине", рекла је Цвијановићева.

Она је изразила наду да ће сви пројекти о којима је разговарано бити заокружени у блиској будућности.

Након отварања ове манифестације приређен је богат културно-умјетнички програм.

Отварању "Невесињске олимпијаде" на Градском тргу у Невесињу присуствовали су представници ове општине, градоначелник Требиња Лука Петровић, народни посланици Илија Таминџија и Драган Ристић, те велики број људи из Невесиња, али и цијелог региона који су дошли на ову традиционалну манифестацију.

Централна манифестација биће одржана сутра на Братачком Лугу.

 

Отворена Невесињска олимпијада
Фото: РТРС

Отворена Невесињска олимпијада
Фото: РТРС

Отворена Невесињска олимпијада
Фото: РТРС

Отворена Невесињска олимпијада
Фото: РТРС

Отворена Невесињска олимпијада
Фото: РТРС