latinica  ћирилица
12/08/2017 |  16:00 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

Џонсон уз Ивану: Папир и зихернадле? Нема смисла (ВИДЕО)

Мајкл Џонсон, легендарни амерички спринтер и некадашњи свјетски рекордер, прокоментарисао је у емсији телевизије Би-Би-Си ситуацију у вези Иване Шпановић.

Ивана је претходне ноћи остала због медаље на Свјетском првенству из бизарног разлога, иако је скочила преко седам метара, што је било довољно и за злато, јер јој се са леђа откачио папир са бројем и пипнуо пијесак, па су судије дотле мјериле њен скок у даљ.

Подигла се велика прашина, српска атлетичаркса одмах је уложила жалбу, исто је недуго затим учинио и Атлетски савез Србије, али одлука није промијењена и она је остала четвртопласирана.

Иако је све било како правила налажу, просто је нејвероватно да у 21. вијеку овакве ствари могу да утичу и обликују каријере највећих свјетских спортиста, с обзиром да су споменути папири прикачени за опрему спортиста, најчешће, зихернадлама.

"Толико новца, толико технологије, а ви имате прикачене стране папира за леђа и груди најбољих спортиста и спортискиња свијета... И, оне се тако вијоре на вјетру... То једноставно нема смисла. Име им пише и напријед и позади, а то је све због спонзора – због новца", рекао је освајач четири злата на Олимпијским играма и осам најсјајнијих одличја на Свјетским првенствима.

Иако то није никаква утјеха Ивани Шпановић, као ни другим спортистима који су се суочавали са сличним проблемом, ИААФ је најавио да ће послије Свјетског првенства у Лондону овај начин 'обиљежавања' спортиста бити промијењен.

Извор: Б92