latinica  ћирилица
12/08/2017 |  10:49 | Аутор: РТРС

Стоилковић: Декларација српског народа темељ за будућност

Предсједник Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоилковић сматра да би декларација српског народа, коју најављују предсједници Србије Александар Вучић и Републике Српске Милорад Додик требало да буде темељ за будућност нашег народа.
Иван Стоилковић  (Фото ДПСМ) -
Иван Стоилковић (Фото ДПСМ)

"Судбина српског народа у Македонији зависиће од наше досадашње и будуће способности да одредимо основна начела националне политике и успоставимо национално једиство за њено остварење", нагласио је он у изјави за Срну.

Стоилковић, који је и посланик у македонском Собрању сматра да је у овој фази развоја српског националног корпуса у Македонији и у цијелом региону потребна институционално организована, сврсисходна и систематска подршка наше отаџбине Србије.

"Крајње време је да збијемо редове, ставимо тачку на импровизације и установимо стратешке принципе за одбрану српског народа у региону", истакао је Стоилковић.

Декларација о заједничком националном деловању најављена је на састанку представника Срба из региона одржаног 4. августа у Новом Саду.

Она треба да буде завршена до 1. децембра и да одреди заједничко национално дјеловање и да дефинише минимум националних принципа за опстанак српске нације.

Извор: СРНА