latinica  ћирилица
12/08/2017 |  10:39 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Шпирић: Дјеловање СДС-а и СзП у рангу са елементарним непогодама

Потпредсједник СНСД-а и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић изјавио је данас за Срну да су заслуге СДС-а и такозваног Савеза за промјене у институцијама БиХ, односно њиховца издаја, у рангу са елементарним непогодама које су погодиле Републику Српску, а које се мјере стотинама милона марака.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Блокирали су све што се могло блокирати, а што је могло значити развој у Републици Српској. Блокирали су аранжман са Међународним монетарним фондом и закон о акцизама, а када се то сабере са другим пројектима, добијамо цифру од неколико стотина милиона марака", рекао је Шпирић.

Шпирић је појаснио да заслуге за наплату клириншког дуга од Русије, које је Савез за промјене приписао себи, припадају бившој СФРЈ која је створила суфицит у економској размјени са Совјетским Савезом, истакавши да је то дуг о коме се разговарало посљедњих 10 година.

"Оно што треба очекивати од њих, јер су им инструктори дали налог, јесте да у ове јесење дане прибјегну ванинституционалној борби, што би усложнило односе и додатно нанијело штету свима који живе у Републици Српској", закључио је Шпирић.

Извор: СРНА