latinica  ћирилица
12/08/2017 |  09:15 | Аутор: РТРС

Облачно, поподне киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити знатно свјежије вријеме, а послијеподне се очекује и наоблачење са кишом уз највишу дневну температуру до 26 степени Целзијусових.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Јутрос је претежно сунчано уз умјерену облачност, а само на крајњем западу Крајине је облачно и мјестимично са кишом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана и поподне биће облачно са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а очекује се и грмљавинско невријеме са могућношћу града и јаког вјетра, уз мјестимично интензивније пљускове.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, углавном сјеверни, а у Херцеговини јужних смјерова, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од 20 до 26, на југу до 31 степен Целзијусов.

Температура јутрос у 9.00 часова: Бјелашница 12 степени Целзијусових, Мајевац 13, Рибник, Мраковица, Шипово 14, Гацко, Калиновик 15, Крупа на Врбасу и Рудо 16, Чемерно, Мањача, Мркоњић Град, Нови Град, Невесиње, Бугојно и Ливно 17, Кнежево, Челинац, Котор Варош, Приједор, Вишеград и Крупа на Уни 18, Србац, Тузла и Сарајево 19, Хан Пијесак, Соколац, Бањалука и Зворник 20, Требиње 22, Сребреница 23, Бијељина, Билећа и Мостар 24, Добој 25, Мостар 26 степени Целзијусових.

Извор: СРНА