latinica  ћирилица
11/08/2017 |  18:35 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

Љубав нема граница- доказ аустријско – српска свадба у Приједору (ВИДЕО)

Да љубав нема граница доказ је аустријско – српска свадба која је данас одржана у Приједору.
Вјенчање - Фото: РТРС
ВјенчањеФото: РТРС

Љубав нису само ријечи већ и дјела, а младожења је своју, у овом случају доказао на сваки начин. Пристао је на свадбу у родном крају своје изабранице, у граду на Сани, али и да се иако је католик, вјенча у православној цркви.

- То је била моја жеља он ми је испунио жељу да је пристао на то све. Најсрећнија, шта да кажем, наш дан - рекла је Маја Зорић Хајдер.

Међутим, то није све. Младожења је одлучио да узме и супругино презиме. 

- За мене је то нормално зато што је породица најбитнија, зато никада то нисам доводио у питање, зашто не бих имао, оба презимена - изјавио је Андреас Хајдер Зорић.

Осим младенаца данас су најсрећнији и њихови родитељи.

- Данас сам презадовољна. Мој син се жени - каже младожењина мајка Ајгина Хајдер

- Имам троје дјеце, оженила сам сина, једну кћерку и сада ову трећу удајем данас, сретна сам. Јесте да суза има, али позитивне - истакла је младина мајка Милија Зорић.

Православни обичаји, сви испоштовани али и традиција – домаћа шљивовица није изостала. Гости из Аустрије одмах су је прихватили. 

- Овдје сам са својом супругом и кћерком због Андија и Маје и пијем за њих, уживам у овом пићу - нагласио је Мајкл Бланчеберг из Линца.

А док ми завршавамо нашу причу, младенци, окружени породицом и пријатељима прославају улазак у брачне воде, доказавши свима да љубав, нема граница.