latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:47 | Аутор: РТРС

Глухаковић: Љетни туризам на Јахорни доприноси успјешнијем пословању

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је да су активности предузете на проширењу туристичке понуде Јахорине током љета позитивни помаци који ће допринијети успјешнијем пословању Олимпијског центра.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Глухаковић је оцијенио да ће ове активности омогућити да на Јахорини, осим досадашњег зимског, заживи планински туризам током цијеле године са разним активностима у понуди домаћим и страним туристима, саопштено је из ресорног министарства.

Он је истакао да је ресорно министарство, у оквиру надлежности, спремно да предузме неопходне активности како би се обезбиједила што боља позиционираност Јахорине на тржишту.

Глухаковић је са менаџментом и члановима Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина", те представницима Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и руководством општине Пале данас у Бањалуци разговарао о актуелностима у вези са избором новог Надзорног одбора овог центра.

Саговорници су се сагласили да су међу приоритетним активностима у наредном периоду изградња система за вјештачко осњежавање стаза и даљи рад на модернизацији ски-центра како би се постигла конкурентност Јахорине у односу на планине у региону.

На састанку је било ријечи о осмишљавању и представљању љетне понуде Јахорине која има за циљ употпуњавање туристичке понуде на олимпијској планини током цијеле године.

Разговарано је о проналаску модалитета како би се превазишла проблематика Олимпијског центра "Јахорина" према Инвестиционо-развојној банци Републике Српске и обезбиједило несметано пословање Олимпијског центра.

Извор: Срна