latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:28 ⇒ 12/08/2017 | 13:45 | Аутор: РТРС

Дводневни семинар о лидерству у Требињу (ВИДЕО)

У организацији Уније студената Републике Српске, а у оквиру манифестације Дани младих, данас и сутра у Требињу се одржава дводневни семинар о лидерству.
Школа студентских лидера - Фото: РТРС
Школа студентских лидераФото: РТРС

Пројекат "Школа лидерства 2017." који се први пут организује у Требињу, окупио је више од 250 студената из Републике Српске. И ове године "Школа лидерства" окупља еминентне личности из јавног, културног и политичког живота Републике Српске, које ће своја знања из ове области подијелити са студентима.

За два дана, колико ће трајати семинар о лидерству, студенти ће моћи да уче од најбољих. Како активно учествовати на тржишту рада, како се успјешно бавити передузетништвом, само су неке од компоненти о којима ће говорити лидери из политичког, културног и јавног живота.

- Ово је прилика да се окупе млади из Републике Српске и да на један начин науче од успјешних људи шта то значи бити лидер - каже студент Економског факултета у Бањалуци Алекса Ђурић.

- Ми млади требамо бити покретачи и нова снага у држави да нешто промјенимо на боље - истакао је студент Медицинског факултета у Фочи Рајко Павловић.

Прво предавање о тему "Како функционише локална заједница", студентима је одржао градоначелник Требиња Лука Петровић.

- Треба да знају да Република Српске има будућност, да знају да морају да раде и стварају, само тако ће моћи да унаприједе процес живљења грађана у Српској - нагласио је Петровић.

У дводневном семинару предавања ће,између осталих, држати предсједница Владе Српске Жељка Цвијановић, епископ захумско херцеговачки и приморски Григорије те многе истакнуте личности из јавног живота Републике Српске. Поред предавања и радионица, овогодишњи програм обогаћен је и забавним садржајима.

- Хтјели смо да покажемо да студенти Српске нису само у Бањалуци и Источном Сарајеву, него да смо у свим крајевима Републике Српске - изјавио је предсједник Уније Студената Српске Ратко Савић.

Поводом Дана младих, у организације Уније студената, вечерас ће на платоу испред Културног центра бити уприличен концерт поп групе "Лексингтон".