latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:24 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

"РеСтарт Српска" најављује нови протест (ВИДЕО)

Не добију ли одговор на захтјев упућен на протестима одржаним у уторак, који се односи на ограничење буџета на 60 хиљада марака за набавку нових аутомобила за функционере, покрет "РеСтарт Српска" најављује нови протест.
Рестарт протести - Фото: РТРС
Рестарт протестиФото: РТРС

Још једном су позвали министра просвјете и културе у Влади Српске да одустане од набавке аутомобила у вриједности од готово 115 хиљада марака, али и министра трговине и туризма Српске да прода купљене аутомобиле.

Из Министарства просвјете и културе ни данас се нису огласили.

Министар трговине и туризма, Предраг Глухаковић, у изјави за РТРС потврдио је да је његово министарство у складу са буџетским планом обновило возни парк. Купљена су каже три аутомобила за потребе министарства и два за угоститељски сервис. Цијена онога у којем ће се возити министар износила је 56 хиљада марака тврди Глухаковић.

- Ако не добијемо одговоре ми вам сада кажемо очекујте у Граду Бањалуци још веће протесте и Град Бањалука неће у августу када су годишњи одмори мировати. Дакле, ако не треба бити правде за народ нема ни мира за власт – то је порука - каже одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Драшко Станивуковић.

- Друга два возила су такође 56 хиљада марака са ПДВ-ом заједно. 114 хиљада марака са ПДВ-ом су коштала сва три возила. И ова два која је угоститељски сервис купио, њихова вриједност је око 40 хиљада марака појединачно, ни једно није изашло из тих оквира - изјавио је министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић.