latinica  ћирилица
11/08/2017 |  13:44 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Радојичић: За реконструкцију друштвених домова 350.000 КМ

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да је планирано да ове године из градског буџета буде издвојено 350.000 КМ за реконструкцију друштвених домова на сеоском подручју.
Радојичић: Санација друштвених домова   (Фото:.banjaluka.rs.ba/А.Чавић) -
Радојичић: Санација друштвених домова (Фото:.banjaluka.rs.ba/А.Чавић)

Након обиласка друштвених домова у бањалучким насељима Дебељаци и Драгочај, чија је реконструкција почела, Радојичић је рекао новинарима да је за ове намјене у ове двије мјесне заједнице планирано да буде издвојено 180.000 КМ.

"Друштвени дом у Дебељацима је од интереса за културно-умјетничко друштво и друштвене активности осталих грађана", навео је Радојичић.

Он је рекао да ће у Дебељацима бити извршена унутрашња реконструкција и уређење Друштвеног дома.

Радојичић каже да је у Драгочају дом доведен под кров, али се мора урадити комплетна грађевинска реконструкција, унутрашње уређењење просторија, санитарија и стполарије да би овај објекат служио грађанима за све друштвене потребе.

Он је најавио да је планирано да идуће године у Драгочају буде реконструисан мост који се налази на улазу у ово насеље, а на којем су уочени проблеми код појаве поплава и бујица, додајући да постоји потреба и за реконструкцијом основне школе и завршетак изградње споменика палим борцима у овом насељу.

Радојичић је подсјетио да је у Љубачеву недавно започета изградња новог друштвеног дома.

Члан Савјета Мјесне заједнице Дебељаци Зоран Лукић изразио је захвалност градоначелнику Бањалуке на посјети и подршци Града у реконструкцији овог објекта.

Представници Савјета мјесне заједнице Драгочај захвалили су граду Бањалука на реконструкцији овог објекта који ће служити на добробит грађана.

Извор: СРНА