latinica  ћирилица
11/08/2017 |  12:43 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

У Чатрњи служен парастос за погинуле борце

У Чатрњи код Градишке данас је служен парастос и положени су вијенци на споменик тринаесторици погинулих и умрлих бораца одбрамбено-отаџбинског рата из ове мјесне заједнице.
Парастос у Чатрњи код Градишке - Фото: СРНА
Парастос у Чатрњи код ГрадишкеФото: СРНА

Вијенце су положили представници општине Градишка, те мјесне и општинске Борачке организације.

Предсједник Борачке организације општине Градишка Зоран Лазић рекао је да ће Борачка организација и у наредном периоду настојати да, у сарадњи са свим структурама у мјесним заједницама на подручју Градишке, организује помене за погинуле борце и да им ода захвалност за све што су учинили за Републику Српску.

- Увијек се поставља питање да ли се можемо одужити онима који су дали животе за слободу. Ти људи не могу ништа добити, можемо се само одужити њиховим породицама ако их друштво буде поштовало - истакао је Лазић.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту општине Градишка Радомир Пјанић рекао је да је општина Градишка и ранијих година давала значај служењу парастоса за погинуле борце и да је то само мали вид захвалности људима који су дали животе за Републику Српску.

- Општина настоји да брине о одржавању споменика погинулим борцима, јер су они у неким мјесним заједницама запуштени. Отворени смо и за све врсте помоћи борачким категоријама, а посебно породицама погинулих бораца. Имамо добру сарадњу са свим организацијама проистеклим из отаџбинског рата - нагласио је Пјанић.

Извор: СРНА