latinica  ћирилица
11/08/2017 |  11:17 | Аутор: РТРС

Томпсон ће морати на суд, али тек кад га полиција "пронађе"

Хрватски пјевач Марко Перковић Томпсон ће се због усташког поздрава на концерту у Слуњу пред судом појавити након што му полиција достави оптужницу.

Разлог за то је чињеница да је за кршење јавног реда и мира процесуиран у редовном, а не хитном поступку.

"Наша је обавеза да 50-годишњег прекршиоца обавијестимо да је починио прекршај и о правима која има, у складу са Прекршајним законом. То значи да му оптужни приједлог мора бити уручен на адреси у Сплитско-далматинској жупанији, а тек након тога иде на Прекршајни суд", рекла је портпарол карловачке Полицијске управе Сенка Старовешки.

Са друге стране, огласио и менаџмент Марка Перковића Томпсона, који је прекршајну пријаву зарадио и прошле године на концерту у Книну. у саопштењу се наводи да пјевач никада није кажњен због пјевања пјесме “Бојна Чавоглаве“ јер је прекршајни поступак, покренут након прошлогодишње прославе “Олује“ у Книну, још у току:

"Због исправног информисања јавности, желимо појаснити да је против Марка Перковића Томпсона доиста поденесена прекршајна пријава због пјевања пјесме "Бојна Чавоглаве" 2016. у Книну. Али, он није прекршајно кажњен, јер је поступак на још у току.

Извор: Српска.Кафе