latinica  ћирилица
11/08/2017 |  10:34 ⇒ 10:37 | Аутор: РТРС

Јако невријем погодило Аустрију

Јако невријеме, које је синоћ захватило велики дио Аустрије, направило је знатну штету и изазвало проблеме у жељезничком и аутомобилском саобраћају.
Невријеме у Аустрији - Фото: nezavisne novine
Невријеме у АустријиФото: nezavisne novine

У једном кампу у мјесту Мелбрик, према наводима полиције, јак вјетар са кишом оборио је више камп-приколица, а три особе, међу којима је једно дијете, повријеђене су када је пало поломљено грање.

Полиција је, због опасности по кампере, морала да евакуише читав камп, у којем је боравило 50 особа.

У покрајини Корушка оштећено је више кућа и аутомобила од дрвећа које је ишчупао јак вјетар.

Снажна олуја са јаким падавинама захватила је и покрајине Доња Аустрија-Штајерскa, Салцбург, Тирол и Бургенланд, као и Беч.

У Штајерској је у мјесту Хинтервалд ин Клајнсекл ветар ишчупао дрвећа на десет хектара шуме.

У Доњој Аустрији ватрогасци су имали током цјеле ноћи пуне руке посла, јер су дрвећа падала на путеве, далеководе, куће.

Више подрума је било поплављено.

Вјетар је "протутњао" на територији општине Баден брзином од 100 километара на час, а обилне падавине поплавиле су бројне саобраћајнице.

У Бургенланду због посљедица олује више путева је било блокирано, а међу њима и ауто-пут Остаутобан (А4), који води ка Мађарској, који је сатима био затворен због дрвећа које је пало на аутомобиле.

Возилима за чишћење сњега надлежне власти склањали су поломљене гране и дрвећа са коловозних трака све до раних јутарњих часова.

Усљед невремена дошло је и до прекида у жељезничком саобраћају, а погођена је пруга у Бургенланду и Доњој Аустрији, те тако, између Вулкапродерсдорфа и Ајзенштата, возови привремено нису могли да саобраћају.

Исто тако жељезнички саобраћај био је у прекиду и између Брук ан дер Лајта и Никелсдорфа, граничног мјеста са Мађарском.

И у Тиролу и Салцбургу невријеме је довело до проблема у саобраћају, па су поједине саобраћајнице биле затворене због одрона.

Извор: Танјуг