latinica  ћирилица
10/08/2017 |  15:28 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Радојичић: Подршка организацији ватерполо турнира за Лигу шампиона

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да је претквалификациони ватерполо турнир за Лигу шампиона, који ће бити одржан у Бањалуци, изванредна прилика за позиционирање овог града на европској спортској мапи, те најавио да ће градска управа потпуно подржати овај догађај, који ће допринијети и популаризацији пливачких спортова.
Игор Радојичић - Фото: Facebook
Игор РадојичићФото: Facebook

"Први пут у историји града, али и БиХ, Бањалука ће бити домаћин квалификационог турнира за ватерполо Лигу шампиона, што значи да ћемо угостити прваке других европских држава", рекао је Радојичић новинарима након састанка са представницима Ватерполо клуба "Бањалука", који ће од 15. до 17. септембра бити домаћин овог турнира.

Радојичић, који је и генерални покровитељ предстојећег турнира, навео је да у Бањалуци све више младих који се баве пливачким спортовима.

Предсједник Ватерполо клуба "Бањалука" Слободан Граховац захвалио је Радојичићу за подршку овом ватерполо клубу, који је првак БиХ и ове и прошле године.

"Развијамо овај спорт и он је стално у узлазној путањи. Играмо у Првој Б лиги Србије, а наредни циљ нам је играње регионале лиге и, наравно, пролазак у други и веће кругове европске Лиге шампиона", рекао је Граховац.

Он је додао да је у клубу и велики број младих играча, који су његов понос јер су прваци БиХ четири године заредом.

Говорећи о предстојећем турниру, Граховац је рекао да ће 19. августа бити познато које ће екипе угостити Ватерполо клуб "Бањалука".

Предсједник Организационог одбора турнира Ненад Стевандић нагласио је да је ватерполо спорт у Бањалуци у посљедњих пет година направио историјске успјехе, због чега је и заслужио поштовање и подршку шире друштвене заједнице.

Он је подсјетио да је Ватерполо клуб "Бањалука" био и домаћин утакмице Свјетске лиге између репрезентација Србије и Црне Горе.

"То је први спортски догађај те врсте одржан у Бањалуци и са те стране имамо сертификат организације свјетских такмичења", рекао је Стевандић.

Капитен Ватерполо клуба "Бањалука" Стефан Миловановић рекао је да играчи овог клуба први пут играју квалификације за Лигу шампиона, поручивши ће дати све од себе.

Генерални спонзор претквалификационог турнира за Лигу шампиона је компанија "М:тел".

Ватерполо клуб "Бањалука" добио је организацију претквалификационог турнира за Лигу шампиона, одлучио је недавно жријеб у Ниону. Бањалука ће бити домаћин екипама које ће се у оквиру Групе А борити за пролазак у наредну фазу квалификација.

Извор: СРНА