latinica  ћирилица
10/08/2017 |  12:38 | Аутор: РТРС

Министарство трговине демантовало наводе о набавци луксузних аутомобила

Министарство трговине и туризма Републике Српске саопштило је данас да је у протеклом периоду купило више возила мање вриједности, а не луксузне аутомобиле као што то наводе поједини медији.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Демантујући наводе портала "Капитал" о набавци луксузних возила и указујући да се низом неистинитих информација обмањује јавност у Српској, у Министарству истичу да су купили једно теретно возило "рено трафик", вриједно 48.326 КМ, и један путнички аутомобил вриједан 46.374 КМ, који су намијењени за Угоститељски сервис за потребе републичких органа и објеката.

"У тексту на порталу `Капитал` набавка од 80.940 КМ окарактерисана је као куповина `још једне луксузне лимузине`. У том тексту се помиње и да је министар Предраг Глухаковић мјесец дана раније купио луксузни аутомобил вриједан скоро 115.000 КМ, те набрајају аутомобили и постојећи возни парк које министар користи, што је у потпуности нетачно", поручују из Министарства.

Из Министарства наводе да је министар током јуна, посредством јавних набавки и у складу са закључком Владе Републике Српске, купио три аутомобила за назначени износ од 114.262 КМ, тачније "шкоду супер б", вриједну 57.262 КМ, и двије "шкоде рапид", у вриједности 57.000 КМ за потребе два ресора - трговине и туризма.

Из Министарства истичу да је посредством јавне лицитације продата "шкода октавија", док је "ауди А6" у процесу продаје јер су та возила коришћена 10 година и њихово одржавање изискује велике трошкове.

"Није нам јасна намјера појединих медија да објављују тенденциозне, уопштене и врло често неистините наводе рада Министарства трговине и туризма Републике Српске, иако је министар Глухаковић у јавним наступима више пута објаснио детаље набавке аутомобила у Министарству", наводи се у саопштењу.

С обзиром на то да је улога медија да истинито и благовремено информишу јавност, из Министарства трговине и туризма Републике Српске изражавају наду да ће се медији руководити истином, те пласирати провјерене, јасне и потпуне информације које на прави начин информишу јавност.

Портал "Капитал" објавио је раније да министар Глухаковић купује још једно скупоцјено возило вриједно 95.000 КМ, подсјећајући да је прије мјесец дана купио и аутомобил од око 115.000 КМ.

Извор: Срна