latinica  ћирилица
10/08/2017 |  12:00 ⇒ 13:06 | Аутор: РТРС

М.Град- На Данима позоришта пет представа (ВИДЕО)

У Мркоњић Граду су почели 9. Дани позоришта, на којима ће љубитељи театра моћи да виде пет представа позоришних ансамбала из Републике Српске, ФБиХ и Србије.
Мркоњић Град- Дани позоришта - Фото: РТРС
Мркоњић Град- Дани позориштаФото: РТРС

Организатор позоришних сусрета је Градско позориште Мркоњић Град, а покровитељ општина. Фестивал је такмичарског карактера, а најбољу представу својим гласовима бира публика.

Позоришне сусрете је отворило ДИС позориште младих Бањалука представом "Осми дан". Ријеч је о лепршавој љубавној причи, која се одиграва у Бањалуци, подсјетио је редитељ Новица Богдановић.

Главни лик ове савремене приче је музичар Неле који живи сам у креативном нереду. Околности се мијењају када упозна "посебну" дјевојку због чега му се читав свемир окренуо.

Глумица Драгиња Топић за лик Љубице каже да је ријеч о жени која је побјегла од мужа пијанца, те упознаје Нелета и покушава да га промијени.

Дани позоришта су значајан театарски догађај за Мркоњић Град, који има богату позоришну традицију.

Начелница општине Дивна Аничић истакла је да је захваљујући Градском позоришту обогаћен културни живот општине, као и да су његов рад многи препознали.

Божана Марчета, из Градског позоришта Мркоњић Град, каже да су настојали да на овој манифестацији буду заступљене све  позоришне форме, с тим да мало више буде комедија.

Вечарас је на програму представа "Ђавоља посла" позоришта Федра из Бугојна.