latinica  ћирилица
10/08/2017 |  08:10 | Аутор: РТРС

Возачи опрез, пожар у близини пута Бараћи-Млиниште!

У близини дионице магистралног пута Бараћи-Млиниште, подручју општине Мркоњић Град, активан је пожар због чега је неопходан опрез при вожњи, упозоравају јутрос из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Кањон Врбаса - Фото: РТРС
Кањон ВрбасаФото: РТРС

Из АМС савјетују возачима да, због веома високе дневне температуре, на дужа путовања крећу рано ујутро или увече, а уколико, ипак, путују током дана, да праве чешће паузе.

На регионалном путу Површнице-Лопаре, због санације клизишта, саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор. Саобраћај ће се одвијати у оба смјера, са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час. Могуће су и повремене обуставе због изласка грађевинске механизације на пут.

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова на снази су обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, од 7.00 до 19.00 часова.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће бити обустављан 30 минута, а пропуштан 10 минута.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака саобраћа се једном траком, наизмјенично, због клизишта.

За сва возила чија укупна маса прелази 16 тона забрањен је саобраћај на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље.

У Бањалуци ће, због одржавања Међународног мото скупа бањалучког Мото-клуба ИСТОК бити обустављен саобраћај од сутра до суботе, од 17.00 до 7.00 часова, и од суботе до недјеље од 17.00 до 9.00 часова у Улици Теодор Колокотрониса, од раскрснице са Улицом Патре /кружни ток/ до раскрснице са Булеваромн цара Душана.

На магистралном путу Ливно-Шуица неопходан је опрез због изласка дивљих коња на коловоз на превоју Борова Глава.

На магистралном путу Бугојно-Горњи ВакуФ/Ускопље могуће су повремене краће обуставе саобраћаја, од 8.00 до 16.00 часова, због деминирања терена у мјесту Осојница.

На граничним прелазима Дољани и Изачић на излазу из БиХ чека се од 30 до 40 минута.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 минута.

За међународни промет возила привремено су отворени гранични прелази: Дужи-Имотица, Орахов До-Слано и Хаџин Поток-Боговоља.

Извор: СРНА