latinica  ћирилица
09/08/2017 |  14:03 | Аутор: РТРС

Савановић: Средства од клириншког дуга за капиталне инвестиције

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас у Бањалуци да ће 36 милиона долара колико је добила Српска од исплате клириншког дуга бити употријебљена за сервисирање капиталних инвестиција.
Миленко Савановић - Фото: РТРС
Миленко СавановићФото: РТРС

"Ова средства су добродошла. Влада Републике Српске је јуче одмах за пољпоривреду издвојила пет милиона КМ, која ће бити усмјерена за наводњавање", рекао је новинарима Савановић.

Говорећи о злоупотребама приликом издавања лажних боловања, Савановић је навео да је то ствар медицинске етике и послодаваца који би морали да имају интерне контроле.

Коментаришући ревизорски извјештај за Републички завод за запошљавање, Савановић је подсјетио да су ревизори дали мишљење с резервом.

"Има послодаваца који су неодговорни и потпишу уговор за добијање средстава, а онда их не искористе на прави начин. Сигурно је да ће такви послодавци бити под лупом у наредном периоду. Ако буде требало, гонићемо их и судски", нагласио је Савановић.

На питање како коментарише однос локалних власти у Бихаћу према стратишту српског народа у Гаравицама, Савановић је оцијенио да је катастрофално лош, јер је ту направљена спортско-рекреативна зона.

"То говори о њима и односу према жртвама. У Гаравицама је почињен стравичан злочин, што не смије бити заборављено, а ми ћемо тражити дозволу да на овом стратишту изградимо спомен-цркву", каже Савановић.

Извор: СРНА