latinica  ћирилица
09/08/2017 |  13:20 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Ђуревић: Више од милион КМ за капитална улагања

Општина Вишеград је за капитална улагања за ову годину издвојила више од милион КМ, рекао је Срни начелник ове општине Младен Ђуревић.
Младен Ђуревић  (Фото:playbuzz.com) -
Младен Ђуревић (Фото:playbuzz.com)

- Значајан пројекат је реконструкција пута Сасе-Вишеградска бања. Крајем септембра ће бити завршени радови, а њихова вриједност је већа од 600.000 КМ - каже Ђуревић.

Он истиче да је ова дионица представљала ругло за Вишеградску бању, која дужи низ година попуњава све капаците гостима из сусједних држава.

- Саобраћајница је била уска, незаштићена од потока и није било тротоара. Овим радовима добићемо модерну саобраћајницу - наводи Ђуревић.

Он каже да је у току покретање тендера за реконструкцију главне улице, како би од почетка наредне грађевинске сезоне започела реконструкција ове, као и других улица у ужем дијелу града.

- Општина је покренула поступак рјешавања имовинско-правних односа на парцели на којој је започет аква-парк, којим ће бити извршена његова пренамјена у дјечије игралиште. Такође, почетком наредног мјесеца би требала да почне реконструкција свадбеног салона у Вишеграду, за шта је предвиђено око 100.000 КМ - рекао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, уређује се обала ријеке Рзав и приступног пута до Андрићграда.

- Издати су локацијски услови, када се ревидира пројекат покреће се тендер за извођење ових радова. То ће бити једносмјерна улица, која је потребна Вишеграду. Свјесни смо да је сваке године све више туриста, а овим ће се растеретити саобраћај и биће безбједније за пјешаке и возила - навео је Ђуревић.

Он каже да општина припрема документацију за јавну расвјету на градском подручју, на дионицама које до сад нису биле покривене, затим освјетљење Маркове куле, видиковца, мостова.

Ђуревић истиче да је у плану изградња заштитне ограде код градске депоније која ће онемогућити нелегално улажење и неовлаштено паљење смећа.

Он је рекао да је донесена одлука о покретњу поступка проглашења општег интереса за уређење Осојничког потока.

- Урађена је документација и почетком идуће године ће се кренути са извођењем тих радова. Започет је и пројекат водовода Клашник-Прелова, у току је израда стручног мишљења са друге локације. Ускоро ће бити покренута израда пројектне документације, а након тога и наставак извођења радова - додао је Ђуревић.

Он каже да је општина издвојила знатна средстава за обнову подручних школа, те за асфалтирање улица и текуће одржавање и санацију путева.

- Инфраструктура је веома значајна за развој пољопривреде, али и туризма и представља основ за враћање људи на село. Општина планира да дио средстава издвоји и за ангажовање путара који ће одржавати све локалне путеве - истакао је Ђуревић.

Извор: СРНА