latinica  ћирилица
09/08/2017 |  12:34 | Аутор: РТРС

У Бањалуци поправљено више од 30 дјечијих и спортских игралишта

У Бањалуци је током протекла три мјесеца санирано 29 дјечијих и девет спортских игралишта, у оквиру редовног одржавања комуналне опреме, за шта је из градског буџета за ову годину издвојена 71.000 КМ.
Игралиште Обилићево - Фото: РТРС
Игралиште ОбилићевоФото: РТРС

Вршилац дужности начелника градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је да су, нажалост, чести случајеви уништавања комуналне опреме, а на мети вандала посебно буду реквизити на спортским и дјечијим игралиштима.

Он је навео да су у већини случајева замијењене сједалице на љуљашкама и клацкалицама, постављени нови ланци на гумама за љуљање, али и допуњени пјескарници, лакиране конструкције и клупе, те постављене нове табле и обручи за кош и стављене мрежице, саопштено је из бањалучке градске управе.

- Ови послови започели су у мају и углавном се односе на поправку разних оштећења на игралиштима, спортским теренима и на надстрешницама које су несавјесни појединци оштетили, на одржавање контејнера, корпи за отпатке, клупа, платоа за контејнере, те заштитних ограда и стубића - каже Билчар.

Он је подсјетио да се сваке године у буџету планирају средства за редовно одржавање комуналне опреме, те подсјетио да је било случајева да тек санирано игралиште несавјесни појединци у кратком року опет униште.

- Дјечије игралиште у Улици Марка Краљевића санирано је почетком јула, да би само након мјесец дана вандали оштетили сједалицу на вртшеци и комплетну конструкцију љуљашке. То игралиште је поправљено и тренутно је у добром и функционалном стању - навео је Билчар.

Он је апеловао да сви који примијете вандалско уништавање комуналне опреме о томе обавијесте градске службе или позову полицију.

Извор: СРНА