latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:49 ⇒ 21:53 | Аутор: РТРС

У Зворнику почело обиљежавање крсне славе града (ВИДЕО)

Српска православна црква прославља преподобну мученицу Параскеву, у народу познату као Петка Трнова. Служењем свете литургије у Цркви Свете Петке Трнове на Ђурђевграду и литијом у Зворнику почело je обиљежавање крсне славе града.
Зворник - крсна слава - Фото: РТРС
Зворник - крсна славаФото: РТРС

Служењу свете литургије на Ђурђевграду присуствовало је више стотина грађана. Поручују да се вијековна традиција мора сачувати. 

- Порука за данас могла би, можемо је можда срочити у једну реченицу, будимо свети као што је света Света Петка - каже свештеник Раде Тешић.

Честитајући крсну славу Града, градоначелник Зворника Зоран Стевановић истакао је да се градска управа труди да суграђанима обезбиједи боље услове за живот, а да је један од главних приоритета реконструкција моста Краља Александра који спаја Српску и Србију. 

- Завршавамо пројекте који су у току, то је реконструкција градских улица. Очекујем да ће у септембру или октобру коначно бити донијета одлука о реконструкцији старог моста на заједничкој сједници двије владе - истакао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Обиљежавање крсне славе Града биће настављено у 17.30 служењем вечерње службе у Храму Светог Јована Крститеља, након чега ће услиједити литија кроз град и Свечана академија, док ће на градској плажи од 21 час бити одржан концерт Ане Бекуте.