latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:09 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

У Бањалуци одржан протест под називом "Затвори школе, купи Ауди" (ВИДЕО)

У Бањалуци је одржан протест под називом "Затвори школе, купи Ауди" у организацији Покрета "Рестарт Српска".
Рестарт протести - Фото: РТРС
Рестарт протестиФото: РТРС

Они захтијевају да аутомобили функционера не буду скупљи од 50.000 марака, да буде смијењен министар просвјете и културе Српске Дане Малешевић, обезбијеђени уџбеници за дјецу са потешкоћама у развоју и већа буџетска издвајања за културу.

Окупљени су из Парка "Младен Стојановић" прошетали до зграде Владе Српске, након чега су на неколико тренутака сјели на улицу и зауставили саобраћај.

- Људи треба да знају да је постојао један ходограм рада Министарства, континуирано погрешног рада – почев од пробијања буџета 2016. за 10,79 милиона марака, до затварања школа и на крају куповине скупоцијеног "аудија" - рекао је предсједник организације "Рестарт Српска" Стефан Благић.

- Ми нисмо против било кога, само желимо да се новац који ми уплаћујемо као порески обвезници распоређује како треба. Свакодневно обилазим школе, не само у Бањалуци, него широм Републике Српске – немају основне услове, рачунаре, учионице, подови су девастирани - навео је одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Драшко Станивуковић.