latinica  ћирилица
08/08/2017 |  12:05 ⇒ 15:31 | Аутор: РТРС

Зворник: Отворен реконструисани стадион ФК "Трновица" (ВИДЕО)

Одигравањем ревијалне фудбалске утакмице између два тима ветерана фудбалског клуба "Трновица" и освећењем терена и нових службених просторија у Трновици код Зворника, отворен је реконструисани стадион. Фудбалери "Трновице" добили су нове свлачионице, службене просторије, а и терен је проширен и коначно ће такмичарске утакмице у Регионалној лиги Исток моћи играти на свом терену и пред својим навијачима.
Зоран Стевановић - Фото: РТРС
Зоран СтевановићФото: РТРС

Симболично, почетни ударац извео је градоначелник Зворника, Зоран Стевановић. Реконструкцију стадиона финансирали су Град Зворник, дијаспора и мјештани Трновице.

"Ми смо се седам година такмичили у Регионалној лиги Исток и били вјечити гости. Успјели смо уз помоћ градске управе, мјештана Трновице и наше дијаспоре да створимо овај прелијеп објекат и да створимо услове за генерације које долазе да се могу такмичити", рекао је Јован Томић, предсједник ФК "Трновица".

"Мислим да смо данас направили један велики гест спрам Трновице, спрам цијелог региона гдје ће наши млади људи, наша дјеца и подмладак добити услове на европском нивоу да тренирају. Мислим да је ово начин и пут да се стварају услови да људи остану на овим просторима", истакао је Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

"Срце ми је велико, хвала Градској управи на помоћи, људима из иностранства и становницима Трновице који су овдје све помагали акцијама", задовољан је Радивоје Ристановић, предсједник Мјесне заједнице Трновица.