latinica  ћирилица
08/08/2017 |  09:30 ⇒ 15:42 | Аутор: РТРС

Расвијетљени напади на жене на Бањ брду (ВИДЕО)

Бањалучка полиција ухапсила је 25-годишњег Жељка Фијачка, који је у протеклих мјесец дана напао двије дјевојке на бањалучком Бањ брду.
ПУ Бањалука - Фото: РТРС
ПУ БањалукаФото: РТРС

То није једини покушај силовања у Бањалуци посљедњих мјесеци, а још једно лице је раније ухапшено из истог разлога.

Након привођења, против Фијачка ће бити покренут прекршајни поступак у Основном суду у Бањалуци.

Осумњичени је признао нападе, потврдио је Жељко Стојнић, командир Полицијске станице Обилићево.

Из МУП-а подсјећају да је Полицијској станици Бањалука-Обилићево, 24. јула лице С.Ш. пријавило да је, док је шетала Улицом Пут бањалучког одреда из правца Бањ Брда ка Улици војводе Пере Креце, физички напало непознато мушко лице које се затим удаљило са лица мјеста.

Том приликом полицијски службеници су утврдили да је непознато мушко лице приликом кретања на бициклу и проласка крај оштећене, руком остварило физички контакт у предјелу леђа, а затим се удаљило у непознатом правцу, саопштено је из МУП-а Српске.

Такође, Полицијској станици Обилићево, 25. јула је лице С.П. из Бањалуке пријавило да је физички напало непознато мушко лице док је шетала крај споменика у спортоко рекреативној зони Бањ Брдо и да се затим то лице удаљило у непознатом правцу.

По изласку на лице мјеста полицијски службеници су утврдили да је непозната мушка особа физички напала лице С.П., на тај начин што је рукама остварила физички контак са истом у предјелу лица, а након што је оштећена пружила отпор и тражила помоћ, мушкарац се трчећи удаљио са лица мјеста, наведено је у саопштењу МУП-а.