latinica  ћирилица
08/08/2017 |  08:01 | Аутор: РТРС

Редовно одвијање саобраћаја

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се на свим путевима одвија редовно, а ни на граничним прелазима нису регистрована знатнија задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Видљивост је мјестимично смањена, због магле, у вишим предјелима и преко планинских превоја на западу.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

На регионалном путу Површнице-Лопаре, због санације клизишта, саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор. Саобраћај ће се одвијати у оба смјера, са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час. Могуће су и повремене обуставе због изласка грађевинске механизације на пут.

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова на снази су обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим саобраћања измијењен је на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, од 7.00 до 19.00 часова.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће бити обустављан 30 минута, а пропуштан 10 минута.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака саобраћа се једном траком, наизмјенично, због клизишта.

За сва возила чија укупна маса прелази 16 тона забрањен је саобраћај на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље.

На магистралном путу Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље од 8.00 до 16.00 часова могу се очекивати повремене краће обуставе саобраћаја због деминирања терена у мјесту Осојница.

Извор: СРНА