latinica  ћирилица
08/08/2017 |  07:49 ⇒ 17:13 | Аутор: РТРС

Зидан и Мурињо најављују побједу у спектаклу у Скопљу

Шефови стручних штабова Реал Мадрида и Манчестер јунајтеда Зинедин Зидан и Жозе Мурињо данас су у Скопљу најавили да у сутрашњем мечу желе освојити трофеј Супер купа Европе и тако почети нову сезону.
Стадион "Филип Други Македонски" у Скопљу (Фото: Gerhard Rudolf) -
Стадион "Филип Други Македонски" у Скопљу (Фото: Gerhard Rudolf)

Актуелни освајачи Лиге шампиона и Лиге Европе Реал и Манчестер јунајатед сутра ће се на арени "Филип Други" у Скопљу састати у 42. УЕФА мечу за трофеј Супер купа Европе, а Зидан је на конференцији за новинаре казао да је то први званични меч Реала у новој сезони и да је веома важно да отварање сезоне буде побједом.

"Као и увијек, ми ћемо на терену играти своју игру. Добро познајемо екипу Манчестера, али битно је то шта ћемо ми сутра учинити. Дошли смо овдје да побиједимо и друго нам није важно", поручио је Зидан.

Некада славни фудбалски ас каже да цијени велике успјехе које је његов супарник Мурињо остварио док је с клупе водио и Реал, те да и он ради на томе да остави добар траг у том клубу.

"Сваки тим жели побиједити Реал Мадрид, јер смо ми најбољи клуб на свијету. Свјесни смо да нам је сваке године теже, али имамо реноме и побједнички дух којим се боримо да останемо на врху", казао је Зидан.

Истакао је да се највеће Реалове звијезде Кристијано Роналдо и Гарет Бејл осјећају добро и да ће сутра бити на располагању тиму.

Роналдо због Купа конфедерација није био са тимом на припремама, а Бејл се враћа на терен након четверомјесечне паузе због повреде.

Манчестер има проблеме са неколико повријеђених играча, али Мурињо је поручио да је меч за Супер куп Европе посебна посластица за свакога, а посебно када се игра против великана попут Реала или Барселоне.

"У овакав меч се не излази тек тако. Ми смо дошли да уживамо у овом тренутку", казао је Мурињо. На питање да ли су тачни медијски наводи да је Бејл на листи жеља Манчестер Јунајтеда, Мурињо је одговорио да ће његов наступ у дресу Реала бити очит сигнал да жели остати у Мадриду.

"Ако не буде играо, као и други клубови, и ми ћемо дати све од себе да га доведемо у своје редове. Ја се желим за њега борити, ако крене ка излазним вратима из Реала", поручио је Мурињо.

Извор: Агенције