latinica  ћирилица
07/08/2017 |  19:08 | Аутор: РТРС

Туцак: Поносан сам на пријатељство са Савићем

Селектор нових свјетских шампиона – ватерполиста Хрватске, Ивица Туцак, поново је у разговору за "Јутарњи лист" апострофирао своје велико пријатељство са српским колегом Дејаном Савићем.
Дејан Савић у мајици са ликом Николе Тесле и селектор Хрватске Ивица Туцак (Фото: Н.Параушић) -
Дејан Савић у мајици са ликом Николе Тесле и селектор Хрватске Ивица Туцак (Фото: Н.Параушић)

"Волим Хрватску изнад свега, рекао сам то милион пута. То је моја домовина, обожавам је, то је врх, али ја не могу некога не вољети само зато што је из Србије или не знам одакле. Без обзира на то што се у прошлости догодило, конкретно у случају српског селектора Дејана Савића, поносан сам што смо пријатељи. Сматрам да је ријеч о савршеном господину, живи исти начин žживота као и ја, велики смо пријатељи. Зашто се не бисмо слагали, ја волим њега који воли своју Србију исто онако као šшто ја волим своју Хрватску", рекао је Туцак.

Он је додао да то што се у прошлости догодило мора да остане иза свих нас.

"Знам да су у вријеме рата многи доживјели трагедије и изгубили драге људе. Уважавам све то и прихватам, али заиста мислим како је дошло вријеме да почнемо да живимо нормално. Национализам, шта је то?! Ако то значи вољети своје, онда сам националиста, али гледати било кога другог другачијим очима зато што је Србин, Африканац... то је тотална глупост. Може се онда мрзити неко зато што је у хороскопу Јарац. Човјек је човјек, без обзира на то одакле је. У Шибенику живе многи које ја не волим и који не воле мене, па ми то што су они Хрвати ништа не значи", истакао је Туцак, који је својевремено као играч, непосредно уочи распада СФРЈ, провео двије године у Београду и био члан Црвене звезде.

Извор: РТС, Танјуг