latinica  ћирилица
07/08/2017 |  08:11 ⇒ 08:11 | Аутор: РТРС

Мјестимично мокри и клизави коловози

У Републици Српској и Федерацији БиХ возила јутрос саобраћају по мјестимично мокрим и влажним коловозима, а на подручју Зворника на путу има наноса земље и сломљеног дрвећа, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

Због кише која је падала протеклу ноћ, возачима се савјетује да буду опрезни током вожње.

У току је изградња пјешачке стазе на регионалном путу Драгаловци-Горња Вијака, у мјесту Драгаловци, због чега је измијењен режим саобраћаја, а предвиђено је да радови трају 10 дана.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор, измијењен је режим саобраћаја у зони укрштања са истоименим магистралним путем. Возила ће до 31. августа саобраћати у оба смјера, са ограничењем брзине кретања до 20 и 40 километара на час.

Измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, општина Добој, на магистралном путу Брод-Оџак до 22. децембра, радним данима од 8.00 до 18.00 часова, возила ће пролазити са 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, возила саобраћају наизмјенично једном траком.

И даље је на снази забрана проласка за теретна возила на регионалном путу Р-454, за теретна возила тежа од три и по тоне и аутобусе класе "М3", док се забрана не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" из Зворника.

У већем дијелу Херцеговине саобраћа се по претежно сувом коловозу.

Повремени краћи застоји актуелни су на путевима Доњи Вакуф-Травник, Тузла-Калесија и Бугојно-Купрес.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Извор: СРНА