latinica  ћирилица
25/07/2017 |  10:54 | Аутор: РТРС

Погледајте шта овај 78-годишњак може да уради у теретани (ВИДЕО)

Већина људи која има 78 година врхунцем физичке активности сматра жустрију шетњу и трчање за унучићима, али то није случај са Хасинтом Бонилом.
Хасинт Бонил - Фото: Screenshot/YouTube
Хасинт БонилФото: Screenshot/YouTube

Познат као "Кросфит дека", овај фитнес фанатик из Њујорка, прославља своје рођендане у теретани изводећи сваке године све теже вјежбе.

Дека 12 унучади рођенданску рутину у теретани назвао је "Хасинтова олуја" ("Jasinto Storm"). Вјежба је постала популарна међу многим кросфитерима и то не само у Њујорку.

Ове године, његово извођење је укључило 78 чучњева, 78 склекова, 78 згибова, 78 одбијања медицинке о зид, 78 замаха руским звоном, 78 мртвих дизања тега од 45 килограма, са завршницом у виду 78 двоструких прескакања конопца.

Хасинто је почео да се бави спортом још у тинејџерско доба, када је тренирао бокс, а касније је вјежбао све - од борилачких вјештина до трчања маратона.

За кросфит се заинтересовао 2006. након што је о њему читао у новинама. Данас је тренер овог фитнес метода у својој теретани "CrossFit 1939" названој по години његовог рођења и вјежба пет пута недјељно.

Извор: Агенције