latinica  ћирилица
23/07/2017 |  20:54 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

Кустурица: Крим је дио Русије - не обраћати пажњу на мишљење Запада

Српски режисер Емир Кустурица, који је са својим бендом "Но смокинг оркестра" допутовао у Симферопољ, поручио је становницима Крима да не обраћају пажњу на мишљење западних земаља које не признају то полуострво као дио Русије.
Емир Кустурица (Фото: Спутњик/Саша П) - Фото: Sens servis
Емир Кустурица (Фото: Спутњик/Саша П)Фото: Sens servis

- Ви треба да наставите да радите то што радите. Ваш живот, ваша култура - то је потврда да сте ви дио Русије. С обзиром на то да сте дио велике Русије, вама не треба мишљење неког тамо ко сједи у Висконсину - рекао је Кустурица новинарима.

Кустурица је такође рекао да његов долазак на Крим представља дио његове мисије за уједињење људи и народа, пренио је "Спутњик".

- Постоје силе које нас раздвајају и које нас спајају. Када је Крим постао дио Русије, прво што сам помислио је: "Зар није Крим одувијек био руски?". Југославију су раздвојили, то је ишло у корист онима који су то чинили. Исто се догодило са Ираком, Либијом, Сиријом, Румунијом, па и са Србијом - додао је Кустурица.

Он је навео да на Криму није било рата и да је одржан референдум на коме су људи рекли да желе да живе са Русијом.

- Ја сматрам да је то и требало учинити - рекао је Кустурица упитан да ли би његов долазак на Крим могао да му створи одређене проблеме.

Извор: СРНА