latinica  ћирилица
23/07/2017 |  20:07 ⇒ 24/07/2017 | 08:47 | Аутор: РТРС

"Козара у срцу"- Долази и "Бијело дугме" (ВИДЕО)

Први пут Национални парк "Козара" домаћин је манифестације "Козара у срцу" која ће бити одржана на локацији Бенковац. За добру атмосферу побринуће се најпопуларније рок групе међу којима је и "Бијело дугме". Манифестација се реализује уз подршку предсједника и Владе Републике Српске, града Приједора, те бројних партнера и спонзора.
Козара у срцу - Фото: РТРС
Козара у срцуФото: РТРС

Припреме на Бенковцу у пуном су јеку. Постављање лед расвјете у завршној је фази, али и уређење мањих површина. Слиједи постављање бине.

Прве вечери музичког спектакла "Козара у срцу", 26. јула, наступиће "Тату", "Освајачи", "Атомско склониште" и "Кербер", док ће 27. јула наступити "НолимитНов", "Фијаско" и "Бијело дугме", које се након више од 40 година враћа на Козару гдје ће пјевати само своје пјесме.

Превоз аутобусима организован је из Бањалуке, Приједора, Новог Града, Градишке, Оштре Луке, Лакташа и Омарске. За приватна возила обезбијеђено је 15.000 паркинг мјеста.

- Потрудили смо се да сви грађани који имају жељу погледају Фест и буду дио једног предивног спектакла који сви ми припремамо мјесецима. Могу да дођу и да се врате аутобусима и да уопште не размишљају, већ само да уживају - каже организатор манифестације Дражен Врховац.

На Козари су сви капацитети попуњени, преноћиште се може резервисати недалеко од крајишке љепотице преко организатора. За љубитеље природе обезбијеђен је простор за камповање. Циљ манифестације није само забава већ и туристичка промоција.

- Ми очекујемо велики број посјета, и први и други дан фестивала. Ово је сигурно једна велика промоција и Националног парка и цијеле Козаре и цијелог Поткозарја - каже Драган Ромчевић, директор НП "Козара". 

Улазнице се могу купити на 200 локација, али и на сам дан манифестације на Бенковцу. Куповином карте у општинама и градовима у околини Козаре, можете добити и један од 1000 ЦД-ова.