latinica  ћирилица
23/07/2017 |  15:20 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

У понедјељак вјетровито и веома топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјељиво, вјетровито и веома топло вријеме уз највишу дневну температуру до 37 степени Целзијусових.

Јутро ће бити топло, током дана промјењиво и вјетровито, поподне и увече и у ноћи уз пљускове, грмљавину и локалне непогоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 22, на југу и локално на сјевероистоку до 24, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха на западу и југозападу биће од 31 до 34, на сјевероистоку од 35 до 37, у вишим предјелима од 27 степени Целзијусових.

Послијеподне ће од југозапада преко централних предјела до сјевероистока прећи мања облачност која ће условити краткотрајни пљусак.

Увече ће се са југозапада и запада повећати облачности и развој облака који ће условити пљускове и грмљавину.

Нестабилности ће се наставити и у ноћи ширећи се на централни појас, затим исток и југ. Локално може бити и непогода са градом, обилнијом кишом и појачаним вјетром.

Вјетар ће ујутро бити слаб и промјењив, током пријеподнева југозападни и западни у појачању, па ће у Крајини понегдје имати и олујне ударе.

У ноћи на западу и сјеверозападу доћи ће дао скретања вјетра на сјеверозападне смјерове, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

У уторак, 25. јула, у ноћи биће мјестимичном са кишом и пљусковима и грмљавином, који ће се до јутра премјештати на југ и исток.

Ујутро ће бити промјењиво до претежно облачно са слабом мјестимичном кишом на сјеверу, пљусковима и грмљавином на истоку и југоистоку и југу.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 17, на југу до 19, у вишим предјелима од девет степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 21 до 26, на југу до 29, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

Током дана знатно биће свјежије уз промјењиву облачност и дневни развој облака нестабилности на југу и југоистоку тако да ће бити и грмљавине.

У осталим предјелима претежно суво, али се може очекивати пљусак. Према вечери раслојавање облачности и у већини предјела биће суво.

У сриједу, 26. јула, јутро ће бити свјеже, уз промјењиву до претежну облачност на западу, југозападу и југу, а на истоку и сјевероистоку умјерену.

Јутарња температура ваздуха биће од 11 до 16, на југу до 18, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 23 до 28, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Локално се очекује магла у котлинским предјелима. Пријеподне је могућ пљусак и грмљавина на југозападу и југу, а затим од централног појаса на југ и исток са јачом кишом, пљусковима и грмљавином, посебно израженом на југоистоку и истоку гдје могу донијети обилнију кишу.

На сјеверу биће више облака, али претежно суво.

У четвртак, 27. јула, ујутро ће бити свјеже, уз промјењиву до претежну облачност, суво те само понегдје уз слабу кишу, углавном на истоку.

Јутарња температура ваздуха биће од 11 до 16, на југу до 18, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 24 до 29 степени, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Локално се очекује магла у котлинским предјелима. Током пријеподнева и дана без промјене уз могућност краткотрајног пљуска на сјеверу и истоку.

Поподне се очекује разведравање од запада и сјевера, а на југу са развојем облачности тако да се у том региону могу очекивати поподневне нестабилности.

Увече и у ноћи разведравање ће бити у већини предјела. Мали пораст дневне температуре посебно на сјеверу.

Извор: СРНА