latinica  ћирилица
23/07/2017 |  13:29 ⇒ 13:55 | Аутор: РТРС

Македонија- БиХ: Сарадње у области безбједности

Министар безбједности БиХ Драган Мектић данас је разговарао у Сарајеву са министром унутрашњих послова Републике Македоније Оливером Спасовским о безбједносним изазовима и јачању сарадње између безбједносних агенција двије земље.
Македонија- БиХ: Сарадње у области безбједности - Фото: СРНА
Македонија- БиХ: Сарадње у области безбједностиФото: СРНА

 Мектић и Спасовски оцијенили су важним што нема отворених питања између двије земље, те да, у складу с тим, у наредном периоду треба унаприједити сарадњу два министарства, као и полицијских агенција БиХ и Македоније, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

"Садашњи односи су оцијењени као веома добри и одвијају се кроз сталну размјену информација, података и документације у области спречавања прања новца и финансирања терористичких активности, али и учешће у заједничким међународним полицијским акцијама", наведено је у саопштењу.

Мектић је упознао Спасовског са мјерама и видљивим резултатима које је БиХ постигла у борби против тероризма, те изразио спремност за унапређење сарадње са Македонијом у овој области, као и на сузбијању прекограничног организованог криминала.

Као заједнички сигурносни изазов је наведено питање миграција које изискује и заједничку борбу против трговине људима.

Састанак је одржан у оквиру званичне посјете делегације Владе Македоније БиХ.

Извор: Срна